Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013
Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013
ΠΟΤΗΡΑΚΙΑ ΑΠΟ ΧΑΡΤΙ ΥΓΕΙΑΣ
αυριο εχει γενεθλια η κορη μου κ αποφασισα να αξιοποιησω τα ρολα υγειας...εφτιαξα ποτηρακια,εβαλα την κορη μου να τα ζωγραφισει και τα γεμισα καραμελες.!
η ιδεα;εδω
Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013
Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013
ΒΟΥΤΥΡΟ ΑΠΟ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΕ 15 ΛΕΠΤΑ!(ΧΩΡΙΣ ΜΙΞΕΡ)
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ;;και εγω ελεγα δεν ειναι δυνατον..και ομως..
τι χρειαζομαστε;;κρεμα γαλακτος full fat,1 βαζακι μεγαλο και λιγο αλατι!
βαζουμε τη κρεμα γαλακτος
(200μλ) σε 1 βαζακι που να φτανει μεχρι τη μεση!
και ξεκιναμε και κουναμε πανω κατω το βαζακι επιμονα..
στην αρχη γινεται ...σαντιγυ..και συνεχιζουμε το χτυπημα..
μετα θα αρχισει να ..κοβει..μη τα παρατησετε..μετα αυτα τα κομματακια βουτυρου θα γινουν 1 μαζα.οταν γινει αυτη η μαζα λοιπον,ειναι ετοιμο το βουτυρο!
ριχνεται το βουτυρογαλο που ειναι επεισης πολυ θρεπτικο και νοστιμο.(με τη βοηθεια ενος τουλι)και μενει μεσα το βουτυρο.το βγαζετε,το βαζετε σε 1 ταπερ και αλατιζετε!για 1 κρεμα γαλακτος 200ml θα χρειαστειτε στη μυτη του κουταλιου αλατι!
το βαζετε στο ψυγειο..ειναι λιγο σκληρο αλλα αν το βγαλετε 3 λεπτα πριν το αλειψετε,γινεται αλοιφη!δε βγαινει τρελη ποσοτητα...αλλα αξιζει!
η ιδεα;;εδω
Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013
ΤΑ ΠΙΟ ΥΓΙΕΙΝΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ
Υλικα!
1 κουπα λαδι καρυδας
1/2 κουπα κακαο
3 κσ μελι
1/2 κουπα καρυδια (προαιρετικα)
εκτελεση!
χτυπαμε το λαδι καρυδας για 2-3 λεπτα με το μιξερ το λαδι καρυδας και μετα προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα και τα χτυπαμε για 1-2 λεπτα.απλωνουμε σε ταψι και το βαζουμε στο ψυγειο!
ΤΕΛΟΣ
Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013
ΚΑΛΑΘΑΚΙ...ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΑ!
1 χοντρο σκοινι
πιστολι σιλικονης και
λωριδες απο παλιες μπλουζες-υφασματα που δε θελετε!
με το πιστολι σιλικονης ντυνετε το σκοινι
και οταν το ντυσετε ολο,βαζετε σε 1 μπωλ αντικολητικο χαρτι κ απο πανω μεγαλη ποσοτητα ατλακολ αναραιωτη,κι τοποθετειτε κυλινδρικα το ντυμενο σκοινι και ξανα περνατε ατλακολ!
ξεφορμαρετε μετα απο 24 ωρες και ειναι ετοιμο..κανονικα η κατασκευη δεν εχει πιστολι σιλικονης αλλα βελονα κ κλωστη..αλλα...πολυ χρονοβορο μου φανηκε
η ιδεα;εδω
Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013
ΜΠΙΣΚΟΤΑ-ΓΛΕΙΦΙΤΖΟΥΡΙΑ
τα εκανα δοκιμαστικα για να δω πως θα βγουν για τα βαφτησια της μικρης..κ βγηκανε τελεια..
υλικα για τα μπισκοτα!(για 15 κομματια μεγαλα)
-100 γρ βουτυρο αγελαδος
-100 γρ βουτυρο κανονικο
-100 γρ ζαχαρη
-300 γρ αλευρι
-1 αυγο
-λιγο αλατι και 1 βανιλια
ζεσταινεις τα βουτυρα και τα τα πλαθεις ολα τα υλικα μαζι.
τυλιγεις σε μεμβρανη και τα αφηνεις τουλαχιστον1 ωρα στο ψυγειο.
περνεις το ζυμαρι και το βαζεις λιγο αλευρι και το ανοιγεις φυλλο..(οχι πολυ λεπτο) και κανεις οτι σχεδιο θελεις με κουπατ!
τα βαζεις σε αντικολλητικο χαρτι και τοποθετεις τα ξυλακια και απο πανω κλεινεις με λιγο ζυμαρι .
τα ψηνεις στους 180 προθερμασμενο φουρνο μεχρι να ροδισουν.
ετοιμαζεις το γλασο(εγω το εκανα με 1 ασπραδι και καπου 250 γρ αχνη και λιγο λεμονι χυμο,η ζυμη να βγει παχυρευστη)ενοειται οτι βγηκε τεραστια ποσοτητα κ αναγκαστηκα να πεταξω πολυ,
απλωνεις στο γλειφιτζουρι το γλασο και απο πανω κανεις οτι σχημα θελεις με ζαχαροπαστα
τα βαζεις σε ζελατινες και στολιζεις με κορδελα κ ειναι 5νοστιμα!
Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013
ΦΛΩΡΕΝΤΙΝΕΣ
πολυ νοστιμα...αν και δε πολυσυμφερουν οικονομικα..το αμυγδαλο φιλε κοστιζει..αλλα οκ..
ΥΛΙΚΑ
-25 γρ βουτυρο
-100γρ ζαχαρη
-1 βανιλια
-125 γρ κρεμα γαλακτος
-100 γρ αμυγδαλο φιλε
-50 γρ κουβερτουρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
σε 1 τηγανι βαζετε ολα τα υλικα μαζι(πλην του αμυγδαλου και της κουβερτουρας) και περιμενετε μεχρι να καραμελωσει..θα παρει σκουρο χρωμα αλλα μη φοβηθειτε..και γω στην αρχη νομιζα οτι καηκαν!να εχε το νου σας στο τηγανι μη χαζευετε γιατι η ζαχαρη καιγεται γρηγορα!
μολις καραμελωσει το μειγμα ριχνετε το αμυγδαλο φιλε και ανακατευετε γρηγορα.
εχετε ηση ετοιμασει 1 ταψι με αντικολλητικο χαρτι και εχετε προθερμανει το φουρνο στους 180 και βαζετε 1 κουταλια και δνετε το σχημα.ΠΡΟΣΟΧΗ!ολα αυτα πρεπει να γινουν γρηγορα.
τα βαζετε στο φουρνο για 5-8 λεπτα!τα βγαζετε,περιμενετε να κρυωσουν και τα βουτατε στη λιωμενη κουβερτουρα αν θελετε!
η πηγη;εδω
Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013
ΜΠΩΛ ....ΑΠΟ ΧΡΥΣΟ!
βρηκα αυτο και μου αρεσε πολυ..δε χρειαζεται πολλα υλικα..1 μπαλονι,χρυσοσκονη κ ατλακολ!
αναμιγνυεται την ατλακολ με περιπου 40 γρ χρυσοσκονης και το απλωνεται πανω στο φουσκωμενο μπαλονι.
το αφηνεται να στεγνωσει καπου 24 ωρες και μετα το τρυπατε με 1 βελονα να ξεφουσκωσει το μπαλονι..βγαινει αρκετα σκληρο!η ιδεα;;εδω
Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013
ΣΤΟΛΙΖΩ ΛΑΣΤΙΧΑΚΙΑ
Εχετε απλα μονοχρωμα λαστιχακια;;κ αν εχετε κ κουμπια με μεγαλες τρυπες,μπορειτε να κανετε ομορφα κοκαλακια για τα μαλλια!
δειτε τον τροπο κ την ιδεα απο εδω
Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013
COOKIES ΜΕ ΒΡΩΜΗ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Απο τα καλυτερα κουκις που εχω φαει...ειναι λογο μπελαλιδικα τα υλικα αλλα αξιζει!
υλικα
-3κσ μελι
-2/3 κουπας ελαιολαδο
-2 αυγα(εγω δεν εβαλα)
-ξυσμα και χυμο απο 1,5 πορτοκαλι
-1/2 κγ αλατι
-1κγ βανιλια
-1,5 κουπα βρωμη αλεσμενη(πουδρα)
-1,5 κουπα αλευρι για ολες τις χρησεις μαζι με 3κγ μπεκιν
η απλα 1,5 κουπα κοκκινη φαρινα
-1,5 κουπα τριμμενη σοκολατα η κουβερτουρα
-εκτελεση!
χτυπαμε πρωτα τα 3 υλικα και μετα προσθετουμε ενα ενα τα υλικα με τη σειρα που τα γραφω!κλεινουμε το μιξερ και προσθετω τη σοκολατα κ ανακατευω!
αφηνω το μειγμα στο ψυγειογια 1 ωρα και πλαθω τα κουκις σε οτι σχημα θελω πανω σε λαδοκολλα! μετα ψηνω σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 για 12-15 λεπτα!
καπως ετσι θα μοιαζει το μειγμα
υλικα
-3κσ μελι
-2/3 κουπας ελαιολαδο
-2 αυγα(εγω δεν εβαλα)
-ξυσμα και χυμο απο 1,5 πορτοκαλι
-1/2 κγ αλατι
-1κγ βανιλια
-1,5 κουπα βρωμη αλεσμενη(πουδρα)
-1,5 κουπα αλευρι για ολες τις χρησεις μαζι με 3κγ μπεκιν
η απλα 1,5 κουπα κοκκινη φαρινα
-1,5 κουπα τριμμενη σοκολατα η κουβερτουρα
-εκτελεση!
χτυπαμε πρωτα τα 3 υλικα και μετα προσθετουμε ενα ενα τα υλικα με τη σειρα που τα γραφω!κλεινουμε το μιξερ και προσθετω τη σοκολατα κ ανακατευω!
αφηνω το μειγμα στο ψυγειογια 1 ωρα και πλαθω τα κουκις σε οτι σχημα θελω πανω σε λαδοκολλα! μετα ψηνω σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 για 12-15 λεπτα!
καπως ετσι θα μοιαζει το μειγμα
ετοιμα ψημενα!
η πηγη;;εδω