ΥΛΙΚΑ
-1 κουπα γαλα χλιαρο
-30 γρ φρεσκια μαγια
-1 κσ ζαχαρη
-250 γρ βουτυρο
-1 ποτηρι νερου χλιαρο
αλευρι(λιγο παραπανω απο μισο κιλο)
-1 κιλο φετα
-1 αυγο
-πιπερι
βαζουμε τα 3 πρωτα υλικα σε 1 λεκανη και τα φηνουμε για 10 λεπτα
βαζουμε μετα τα υπολοιπα(βουτυρο।αλευρι και νερο)πλαθουμε τη ζυμη να γινει μαλακη και τα αφηνουμε για αλλα 30 λεπτα σε ζεστο μερος
γινεται καπως ετσι
πλαθουμε σε μπαλακια
ετοιμαζουμε το μειγμα με τη φετα(φετα,πιπερι και αυγο αν θελουμε)
ανοιγουμε τα πιτακια ενα ενα με το πλαστη και λιγο αλευρι και βαζουμε τετοια ποσοτητα φετα
κλεινουμε και στις ακρες βαζουμε νερο για να κολησει το πανω με το κατω μερος
τα ετοιμαζουμε ετσι ολα
σε καυτο λαδι τα τηγανιζουμε στο τηγανι μεχρι να ροδισουν।δε θελει πολυ χρονο στο τηγανισμα αλλα το μυστικο;;τα γυρναμε συνεχεια!κυκλικες κινησεις να μη παρουν χρωμα σε κανενα σημειο!να τηγανιστουν ομοιομορφα!
και το τελειωμα!!
εμείς δεν τα κα΄νουμε με γάλα ,παρά με σκέτο νερό αλέυρι και μαγιά !είναι πολύ ωραία με πατάτα ή και με κρεμμύδι!!!γιαμ γιαμ!
ΑπάντησηΔιαγραφήεχει πολλες εκδοχες!!
ΑπάντησηΔιαγραφήαλλα σε αυτην κατεληξα!!τα πισια ειναι παντα..πισια!!καλημερα τεμετερον!
επικες κανενα να στειλεις?
ΔιαγραφήΔεν έχω ξαναφάει θα τα δοκιμάσω σίγουρα!!!Φαίνονται πεντανόστιμα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΠΟΛΑΥΣΗΗΗ
ΑπάντησηΔιαγραφήθα παθετε πλακα..μιαμμμμ