Ανακαλυψα αλλο ωραιο μπλογκ!και βρηκα αυτη τη συνταγη!!
ΥΛΙΚΑ!
Για τη βαση
-2 αυγά
-1/2 κούπα λάδι
-1/4 κούπας γάλα
-150 γρ. ζάχαρη
-280 γρ.σιμιγδάλι ψιλό
-15 γρ.μπέϊκιν πάουντερ
-1/2 κούπα λάδι
-1/4 κούπας γάλα
-150 γρ. ζάχαρη
-280 γρ.σιμιγδάλι ψιλό
-15 γρ.μπέϊκιν πάουντερ
για το σιροπι
-700 γρ.ζάχαρη
-1 λίτρο νερό
-χυμό μισού λεμονιού
-1 ξύλο κανέλας(τα βραζετε για 7 λεπτα)
-1 λίτρο νερό
-χυμό μισού λεμονιού
-1 ξύλο κανέλας(τα βραζετε για 7 λεπτα)
για τη κρεμα
-1 λίτρο γάλα
-3 αυγά
-250 γρ.ζάχαρη
-2 βανίλιες
-55 γρ.κόρν φλάουρ
-3 αυγά
-250 γρ.ζάχαρη
-2 βανίλιες
-55 γρ.κόρν φλάουρ
κανετε πρωτα το μειγμα για τη βαδη..το ψηνετε στους 180 βαθμους για 30 λεπτα περιπου και ριχνετε μετα το σιροπι και το αφηνετε να κρυωσει
ετοιμαζετε τη κρεμα...σε 1 κατσαρολα βαζετε ολα τα υλικα περα απο το κορν φλαουρ που το βαζετε στο τελος και το αφηνετε το μειγμα να παρει βραση και να πηξει.το περιχυνετε πανω στη ψημενη βαση!
πασπαλιζετε με κανελα!
η συνταγηεδω!
Πρέπει να είναι πολύ νόστιμο γλυκό! Και σίγουρα μοσχομυριστό με την κανελιτσα!
ΑπάντησηΔιαγραφή