Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΚΗΡΟΠΗΓΕΙΟ ...ΓΛΥΚΟ

καραμελες μπαστουνι και 1 κερι..λιγο κορδελα!!

αυτα!

η ιδεα;

http://touchofhomelearning.blogspot.com/2010/12/candy-cane-candle-holder.html

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΡΟΛΟΙ

ενα ρολοι απο τη πισω σχαρα της κουζινας και μερικα ντομινο.δε θελετε να μαθετε την προεκταση των δεικτων ρολογιου.....καθοτι ειναι δεικτες ρολογιου απο ρολοι 1 ευρω,

αλλα τις ηθελα πιο μεγαλες...και ετσι τις πρεοεκτεινα με τα δεματικα που εχουν οι σακουλες γενικης χρησης ή οι ταινιες απο τις σακουλες που δενεις το κοτοπουλο!



Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΚΗΡΟΠΗΓΕΙΑ

με κουκουναρια,σπρευ σε οτι χρωμα θελετε,τον πατο του τενεκεδενιου κουτιου και κερι με ντεκουπαζ!





Η ιδεα;;
απο αυτο το μπλογκ
http://crissyscrafts.blogspot.com/2011/09/pinecone-candle-holder.html

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ΛΑΜΠΑΔΑ

η λαμπαδα της μικρης!!

ΦΩΤΙΣΤΙΚΟ ΜΕ ΧΑΡΤΙΝΑ ΣΕΜΕΔΑΚΙΑ

Θα χρειαστειτε

-γυρω στα 50 σεμεδακια χαρτινα απο 1 ευρωshop)

-πιστολι σιλικονης

-και 1 χαρτινο φωτιστικο

τα κολατε το ενα -πανω στο αλλο σε οτι αποσταση θελετε




Κυριακή 1 Απριλίου 2012

ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΠΙΣΙΑ!!

ΥΛΙΚΑ
-1 κουπα γαλα χλιαρο
-30 γρ φρεσκια μαγια
-1 κσ ζαχαρη

-250 γρ βουτυρο
-1 ποτηρι νερου χλιαρο
αλευρι(λιγο παραπανω απο μισο κιλο)
-1 κιλο φετα
-1 αυγο
-πιπερι

βαζουμε τα 3 πρωτα υλικα σε 1 λεκανη και τα φηνουμε για 10 λεπτα


βαζουμε μετα τα υπολοιπα(βουτυρο।αλευρι και νερο)πλαθουμε τη ζυμη να γινει μαλακη και τα αφηνουμε για αλλα 30 λεπτα σε ζεστο μερος
γινεται καπως ετσι


πλαθουμε σε μπαλακια


ετοιμαζουμε το μειγμα με τη φετα(φετα,πιπερι και αυγο αν θελουμε)



ανοιγουμε τα πιτακια ενα ενα με το πλαστη και λιγο αλευρι και βαζουμε τετοια ποσοτητα φετα


κλεινουμε και στις ακρες βαζουμε νερο για να κολησει το πανω με το κατω μερος


τα ετοιμαζουμε ετσι ολα


σε καυτο λαδι τα τηγανιζουμε στο τηγανι μεχρι να ροδισουν।δε θελει πολυ χρονο στο τηγανισμα αλλα το μυστικο;;τα γυρναμε συνεχεια!κυκλικες κινησεις να μη παρουν χρωμα σε κανενα σημειο!να τηγανιστουν ομοιομορφα!

και το τελειωμα!!


πιστεψτε με αξιζει!




ΠΙΤΣΑ

ΥΛΙΚΑ
-1 φακελακι ξηρη μαγια
-μισο κουτ αλατι
-μισο κουτ ζαχαρη
-μισο ποτηρι χλιαρο νερο
-αλευρι (περιπου μισο κιλο)
ριχνουμε ολα τα υλικα μαζι και ζυμωνουμε ετσι ωστε να γινει 1 μαλακη ζυμη να ξεκολαει απο τα χερια

σκεπαζουμε το μιγμα με 1 σακουλα του σουπερ μαρκετ και βαζουμε κουβερτες και το αφηνουμε να ξεκουραστει μιση ωρα

ετοιμαζουμε τα υλικα που θελουμε να βαλουμε!
η σειρα που βαζω εγω ειναι(απο κατω προς τα πανω)
-σαλτσα(οση ποτοτητα κετσαπ,την μιση ποσοτητα σε μουσταρδα και ριγανη)
-κασερι,τυρι κιτρινο
-μπεικον,σαλαμια,μορταδελα
-πιπεριες ελεις μανιταρια και στο τελος
-ντοματα σε ροδελες(στην οποια ντοματα και στα μανιταρια βαζω και λιγο λαδι να μαραθει)10λεπτα πριν κλεισω το φουρνο πασπαλιζω με κιτρινο τυρι!