Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΟΡΝΕ!

Υλικα

-1 Φυλλο σφολιατας
-βουτυρο
-1 σαντιγυ
-1 κρεμα στιγμης βανιλια
-1 κουπα νερο
-1,5 κουπα ζαχαρη
-1 κουτ σ γλυκοζη
-λιγο ινδοκαρυδο,αμυγδαλο φιλε, κουβερτουρα ή τρουφα


...επειδη δεν ηθελα να αγορασω μεταλικα χωνακια για τα κορνε,πηρα χαρτονι και τα εκανα χωνακια και τα εντυσα με αλουμινοχαρτο

βουτυρωσα ενα-ενα τα κορνε και πηρα 1 τεμαχιο αγοραστης  σφολιατας  και το εκοψα λωριδες και τα τυλιξα σα σπιραλ!ξανα βουτυρωσα απο πανω!
τα εψησα στους 180 βαθμους για κανενα 20 λεπτα και τα αφησα να κρυωσουν.τα ξεφορμαρα κρυα απο τα χωνακια...(τα οποια ξανα χρησιμοποιουνται)

ετοιμασα σιροπι(1 κουπα νερο,1,5 κουπα χαζαρη, 1 κ σ γλυκοζη και λιγο λεμονι) και τασιροπιασα  παιρνωντας καθε κορνε με το χερι ,τα βουτουσα ισα ισα να βραχουν και τα απλωσα σε 1 ταψι!

εκανα 1 κρεμα με 1 σαντιγυ και κρεμα σιτγμης με γευση βανιλια!τα γεμισα με ...κορνε και εβαλα πανω ινδοκαρυδο  και κουβερτουρα!

14 σχόλια:

  1. Τελεια και πανευκολα!!!!Ευχαριστουμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τόσο εύκολα γίνονται αυτά;;!!Δεν το ήξερα,και είναι η αδυναμία του άνδρα μου!!!Θα το κάνω!!!Σ'ευχαριστώ γλυκιά μου!φιλάκια και καλή σου εβδομάδα!!!Τα πλεκτά σου πανέμορφα επίσης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Που πήγε το δικό μου σχόλιο;; Ξαναγράφω: Τέλεια!!!Θα το κάνω για τον άνδρα μου που τρελαίνεται για τα κορνεδάκια!!!φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. φανη...φαινεται δυσκολο αλλα δεν ειναι!!να στε καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλησπέρα! εψαχνα παρα πολυ καιρο να βρω τροπο πως να κανω τα χωνακια για τα κορνε γιατι εδω επαρχια δεν υπαρχουν! το λατρευω αυτο το γλυκακι και αρχίζω χειροτεχνία για να μπορεσω επιτελους να το κανω και μονη μου και οχι να το αγοραζω! ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. η συνταγη εκτελέστηκε με ευχάριστο αποτέλεσμα!!! δεν εχω μεταλλικους κώνους και εψαχνα στο ιντερνετ να βρω λυσεις και έπεσα πανω στη συνταγη σου!! φοβερη ιδεα το αλουμινόχαρτο! επισης μου αρεσει που εβαλες κρεμα στιγμης και ξεμπερδεψες απο το να ετοιμαζεις κρεμα πατισερι.... θα την αναδημοσιευσω στο μπλογκ μου με αναφορα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Nα προσθέσω κι εγώ ότι καλό είναι να περάσετε την σφολιάτα με αυγό χτυπημένο από πάνω και μετά να τα τυλίξετε για να μην ανοίξουν οι σπείρες καθώς το ψήνετε. Μετά πάλι αυγούλωμα από πάνω για να πάρουν χρώμα. Τέλος προαιρετικά μπορείτε να τα περάσετε και με μαρμελάδα πχ. βερύκοκο μετά το σιρόπιασμα με ένα πινέλο από πάνω για να γυαλίσουν .!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φ Α Ν Τ Α Σ Τ Ι Κ Ο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ευχαριστώ πολύ για την συνταγή και πιστεύω είναι τέλεια γιατί έχω διαβάσει και άλλες συνταγές και καμία δεν έτυχε να είναι με σιρόπι όπως κανονικά θα έπρεπε να είναι βάζουν μόνο πουδρα και τέλος ευχαριστώ και πάλι καλή συνέχεια και καλή επιτυχία-;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ευχαριστώ πολύ για την συνταγή και πιστεύω είναι τέλεια γιατί έχω διαβάσει και άλλες συνταγές και καμία δεν έτυχε να είναι με σιρόπι όπως κανονικά θα έπρεπε να είναι βάζουν μόνο πουδρα και τέλος ευχαριστώ και πάλι καλή συνέχεια και καλή επιτυχία-;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έχω διαβάσει πολλές συνταγές για κορνε αλλά έτυχε μόνο η δική σου να είναι με σιρόπι όπως κανονικά θα έπρεπε να είναι άλλη βαζουνε μόνο πουδρα η τίποτα λες και τρως κρουασάν ευχαριστώ πολύ για την συνταγή καλή συνέχεια και καλή επιτυχία

    ΑπάντησηΔιαγραφή