Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2012

ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ


ΥΛΙΚΑ 

-1 φλυτζανι ζαχαρη
-3,5 φλυτζανια αλευρι
-2 αυγα
-μισο φλυτζανι βουτυρο
-μισο φλυτζανι ελαιολαδο
-2 κσ bakin powder
-λιγο αλατι
-μαρμελαδα της αρεσκειας σας
(εγω εβαλα χειροποιητη μαρμελαδα μπανανα και βερυκοκο)
-ασπραδι αυγου για το αλλειμα!

τα ζυμωνετε ολα μαζι με το χερι.χωριζετε τη ζυμη σε 2/3 και 1/3!απλωνετε τα 2/3 σε αντικολητικο ταψακι αφου εχετε αλειψει ελαιολαδο στο ταψι και απο πανω στρωνετε τη μαρμελαδα.
μετα περνετε το 1/3 της ζυμης που χωρισαμε και δινετε το σχεδιο της φωτο.τελος,απλωνεται το ασπραδι του αυγου!


ψηνετε στους 170 βαθμους για κανενα 40λεπτο(αναλογα το φουρνο)


4 σχόλια:

  1. Λαχταριστή και ιδανική για απογευματινά καφεδάκια.
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αφου εχει ελαιολαδο θα τη δοκιμασω..χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αδερφουλα μπορεις να βαλεις και 1 ολοκληρο ποτηρι ελαιολαδο και να αποφυγεις το βουτυρο!!
    ειανι τελειο θεανω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι ωραία που φαίνεται! Μου αρέσει πολύ που είναι δίχρωμη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή