Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013

ΕΚΜΕΚ ΚΑΤΑΙΦΙ




ΥΛΙΚΑ


500 γρ. κανταΐφι 
250 γρ. σαντιγί
φλ. τσαγιού καρυδόψιχα τριμμένη
250 γρ. αγελαδινό βούτυρο

για το σιρόπι:

5 φλιτζ. τσαγιού νερό
5 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
1 βανίλια

για την κρέμα:
2 λίτρα γάλα
1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζ. τσαγιού κάστερ πάουντερ
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε τα καρυδια στο μουλτι.στρωνουμε το μισο καταιφι,απλωνουμε το τριμμενο καρυδι κ μετα στρωνουμε το υπολοιπο μαλλι.χυνουμε το βουτυρο απο πανω,που εχουμε λιωσει.

ψηνουμε στους 180 για μιση ωρα και βγαινει καπως ετσι.


Βράζουμε το 1½ λίτρο γάλα και στο υπόλοιπο διαλύουμε το αλεύρι,το κάστερ πάουντερ και τη ζάχαρη,ανακατεύοντας συνεχώς,για να μη σβολιάσει.Μόλις το γάλα φουσκώσει χαμηλώνουμε το μάτι και ρίχνουμε μέσα σιγά-σιγά το υπόλοιπο(με το κάστερ πάουντερ),ανακατεύοντας συνεχώς,για να μη σβολιάσει.
φτιαχνουμε το σιροπι κ το περιχυνουμε στο ψημενο καταιφι κ το αφηνουμε να κρυωσει.
βαζουμε απο πανω τη κρεμα!αφηνουμε να κρυωσει κ απλωνουμε σαντιγυ κ ψιλικομμενα καρυδια η φυστικια αιγινης.




η συνταγη;;απο που αλλου;;;συνταγες απο σπιτι εδω

5 σχόλια:

  1. ΑΑΑΑΑΑ!ΘΕΛΩ!!!!!ΘΕΛΩ!!!!ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΘΕΛΩ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. απο τα αγαπημενα μου γλυκα,ζηλεψα τωρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πω πω, να είχα ένα ταψάκι τώρα... Το λατρεύω αυτό το γλυκό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απο τα πιο αγαπημένα μου!!!Το λατρεύω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή