Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013

ΕΚΜΕΚ ΚΑΤΑΙΦΙ




ΥΛΙΚΑ


500 γρ. κανταΐφι 
250 γρ. σαντιγί
φλ. τσαγιού καρυδόψιχα τριμμένη
250 γρ. αγελαδινό βούτυρο

για το σιρόπι:

5 φλιτζ. τσαγιού νερό
5 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
1 βανίλια

για την κρέμα:
2 λίτρα γάλα
1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζ. τσαγιού κάστερ πάουντερ
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε τα καρυδια στο μουλτι.στρωνουμε το μισο καταιφι,απλωνουμε το τριμμενο καρυδι κ μετα στρωνουμε το υπολοιπο μαλλι.χυνουμε το βουτυρο απο πανω,που εχουμε λιωσει.

ψηνουμε στους 180 για μιση ωρα και βγαινει καπως ετσι.


Βράζουμε το 1½ λίτρο γάλα και στο υπόλοιπο διαλύουμε το αλεύρι,το κάστερ πάουντερ και τη ζάχαρη,ανακατεύοντας συνεχώς,για να μη σβολιάσει.Μόλις το γάλα φουσκώσει χαμηλώνουμε το μάτι και ρίχνουμε μέσα σιγά-σιγά το υπόλοιπο(με το κάστερ πάουντερ),ανακατεύοντας συνεχώς,για να μη σβολιάσει.
φτιαχνουμε το σιροπι κ το περιχυνουμε στο ψημενο καταιφι κ το αφηνουμε να κρυωσει.
βαζουμε απο πανω τη κρεμα!αφηνουμε να κρυωσει κ απλωνουμε σαντιγυ κ ψιλικομμενα καρυδια η φυστικια αιγινης.




η συνταγη;;απο που αλλου;;;συνταγες απο σπιτι εδω

5 σχόλια: