Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013

ΝΤΟΝΑΤΣ....ΦΟΥΡΝΟΥ


ΥΛΙΚΑ

-1 κσ βουτυρο
-3/4 φλυτζανια γαλα
-2 φλυτζανια κοσκινισμενο αλευρι
-2κσ ζαχαρη
-1/2 κγ αλατι
-1/2 μικρη πατατα βρασμενη κ λιωμενη
-1 αυγο
-1 φακελακι ξηρη μαγια
-2 βανιλιες

ΓΙΑ ΕΠΑΛΕΙΨΗ
-1/2 φλυτζανι λιωμενο βουτυρο
-ζαχαρη κρυσταλλικη
-μερεντα η οτι αλλο θελετε!


βαζω ολα τα υλικα και αφηνω το ζυμαρι να φουσκωσει για 30 λεπτα σε ζεστο μερος. 
ανοιγω το φυλλο παχους κοντα 1 δαχτυλο και κανω στρογγυλα ντονατς!
ψηνω στους 70-80 για 15 λεπτα κ μετα στους 190 για 20 λεπτα!μεχρι να ροδοκοκκινησουν.
μολις βγουν απο το φουρνο τα αλοιφω με το λιωμενο βουτυρο πανω κατω κ παντου!
και μετα βαζω τη διακοσμηση που θελω!
ειτε μερεντα ειτε ζαχαρη η ακομα και κακαο!
καλο ειναι να φαγωθουν την ιδια μερα..την επομενη σκληραινουν λιγο!ευχαριστω τη μαριλου για τη συνταγη!



4 σχόλια:

  1. ωραια ιδεα και λαιτ!! οικονομια και το λαδι γαι το τηγανισμα και τις θερμίδες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έχω ξαναφτιάξει και μου φαίνεται πολύ ωραία συνταγή
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θα τα δοκιμασω φαινεται καλη ιδεα!! μπραβο κοριτσι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή