Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012

ΡΟΞΑΚΙΑ!


ΥΛΙΚΑ 

- 1 ποτήρι νερού γάλα
-1 ποτήρι νερού λάδι,
-2 αυγά,
-2 βανίλιες,
-1 μπαίκιν,
-1/2 κουταλάκι μαγιά ξερή,
-λίγο αλάτι
-λίγη ζάχαρη,
-αλεύρι όσο σηκώσει για να γίνει ζύμη για πλάσιμο, περίπου 800γραμ.
-3-4 κουτ σουπας κακαο

ΣΙΡΟΠΙ

-6 ποτήρια νερό ,
-1 κιλό ζάχαρη,
-ξύλο κανέλας ,
-1 κουταλιά χυμό λεμονιού ,
-φλούδα λεμονιού ,
-λίγα γαρύφαλλα.


Ζυμωνουμε ολα τα υλικα μαζι και οταν γινει 1 κανονικη ζυμη μαλακη την χωριζουμε στη μεση και στην μια ζυμη προσθετουμε 4 κουτ της σουπας κακαο,ετσι ωστε η μια ζυμη να γινε καφε!


Ανοιγουμε και τις 2 χυμες και τις βαζουμε την μια μεσα στην αλλη!τα κανουμε ρολο και τα κοβουμε σε φετακια!
ψηνουμε σε αντικολλητικο χαρτι για 25 περιπου λετα στους 200 βαθμους!
οταν γινουν χλιαρα ριχνουμε το ζεστο σιροπι,το οποιο αφηνουμε και βραζει 4-5 λεπτα!

και μετα τα αναποδογυριζουμε ετσι πως ειναι στο ταψι 4-5 φορες να απορροφηθει το σιροπι και απο τις 2 μεριες!

βγαινουν 2 τετοια ταψια..και μπορειτε να κοψετε σε μικροτερα κομματια!
βγαινουν τελεια!
η συνταγη ειναι απο αυτο το μπλογκ..
απλα εγω της εκανα μερικες παραλλαγες!



1 σχόλιο: