Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

ΜΠΙΣΚΟΤΑ-ΓΛΕΙΦΙΤΖΟΥΡΙΑ


τα εκανα δοκιμαστικα για να δω πως θα βγουν για τα βαφτησια της μικρης..κ βγηκανε τελεια..


υλικα για τα μπισκοτα!(για 15 κομματια μεγαλα)
-100 γρ βουτυρο αγελαδος
-100 γρ βουτυρο κανονικο
-100 γρ ζαχαρη
-300 γρ αλευρι
-1 αυγο
-λιγο αλατι και 1 βανιλια

ζεσταινεις τα βουτυρα και τα τα πλαθεις ολα τα υλικα μαζι.
τυλιγεις σε μεμβρανη και τα αφηνεις τουλαχιστον1 ωρα στο ψυγειο.
περνεις το ζυμαρι και το βαζεις λιγο αλευρι και το ανοιγεις φυλλο..(οχι πολυ λεπτο) και κανεις οτι σχεδιο θελεις με κουπατ!
τα βαζεις σε αντικολλητικο χαρτι και τοποθετεις τα ξυλακια και απο πανω κλεινεις με λιγο ζυμαρι .
τα ψηνεις στους 180 προθερμασμενο φουρνο μεχρι να ροδισουν.
ετοιμαζεις το γλασο(εγω το εκανα με 1 ασπραδι και καπου 250 γρ αχνη και λιγο λεμονι χυμο,η ζυμη να βγει παχυρευστη)ενοειται οτι βγηκε τεραστια ποσοτητα κ αναγκαστηκα να πεταξω πολυ,
απλωνεις στο γλειφιτζουρι το γλασο και απο πανω κανεις οτι σχημα θελεις με ζαχαροπαστα

 εγω εκανα απλα πραγματα..πρωτη φορα ειναι αλλωστε.
 τα βαζεις σε ζελατινες και στολιζεις με κορδελα κ ειναι 5νοστιμα!


3 σχόλια:

  1. Καλά!!!Εγιναν φοβερά!!!!Ωραία συνταγή!!!!!
    Καλό Σ/Κ!!!Φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. υπέροχα!!! καλοφώτιστη η μικρή σου!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ όμορφη ιδέα και νόστιμη !
    Με το καλό η βάπτιση της κορούλας
    Καλό Σ/Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή