Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΘΕΣ-ΝΙΚΗΣ....ΤΕΛΕΙΑ

βαζετε σε 1 ποτηρι μιση κουπα χλιαρο νερο,1 φακελακι μαγια και 3 κουτ της σουπας αλευρι και τα αφηνετε 1 τεταρτο περιπου!!



..καπως ετσι πρεπει να μοιαζει μετα το τεταρτο .αν δε φουσκωσει ετσι,απλα θα βγουν λιγο σκληρα.οχι οτι δε γινονται!!
και ξεκιναμε!!
-γυρω στο 1 κιλο αλευρι
-100-120 μλ ελαιολαδο
-50 γρ ζαχαρη
-μισο ποτηρι χλιαρο νερο(ισως και λιγο παραπανω)
-1 κουτ σουπας αλατι

ζυμωνουμε ελαφρα!



καπως ετσι πρεπει να μοιαζει το ζυμαρι σας..να μη κολαει στα χερια!!




ετοιμαζεται 1 πιατο με νερο,1 με σουσαμι και βουταμε πρωτα στο νερο και μετα στο σουσαμι και το βαζουμε στο ταψι


ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 220 βαθμους για 1 τεταρτο περιπου!!

....λιγο πριν τα βαλετε στο φουρνο!!



Ττελικο αποτελεσμα!!!

7 σχόλια:

  1. μιαμ μιαμ !!πεντσνόστιμα φαίνονται!!!!θα τα δοκιμάσω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε πιστεύω και θα τα φτιάξω!!! φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΕΡΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΩ.ΜΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΑΛΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. φερε και απο δω.μου τρεχουν τα σαλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πειράζει πολύ αν δεν βάλω αλάτι και ζάχαρη να τα δίνω και της μικρής; Κι αν τα κάνω με αλεύρι ολικής άλεσης; Την κατέστρεψα τη συνταγή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πραγματικα...ττην ισοπεδωσες χριστινα!!δοκιμασε...και μη μας λες...φανταζομαι πως θα βγουν..αχαχ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ηρθε ο καιρος να τα κανω και εγω.....
    η Μαριαννα αποφασισε οτι τωρα πια την αρεσει το σουσαμι και δεν ειναι.... σκουπιδακια!!!!!
    εσκασα μεχρι να τη βρω τη συνταγη σου εδω.
    μας λειπεις παντως... μπες να λες κανενα γεια βρε....
    φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή