Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ

-1 Πακετο φυλλο κρουστας
-1 ποοτηρι ηλιελαιο
-1 ποτηρι ζαχαρη
-1 bakin
-4 αυγα
-ξυσμα απο 1 ολοκληρο πορτοκαλι
-1 κεσεδακι γιαουρτι  full fat 200gr
ΣΙΡΟΠΙ
-4 ποτηρια νερο
-3 ποτηρια ζαχαρη
-ξυσμα απο 1 ολοκληρο πορτοκαλι
(βραζουμε για 7 λεπτα)

σε 1 μπωλ βαζουμε ολα τα υλικα μαζι και τα χτυπαμε στο μιξερ



και σε σε 1 αλλο μπωλ κανουμε θρυψαλα το φυλλο κρουστας!!


και μετα τα βαζουμε και τα ανακατευουμε ολα μαζι(βαλτε χερακι)



ψηνουμε στοσ 170 για περιπου μιση ωρα,ισως και παραπανω μεχρι να παρει αυτο το χρωμα και επριμενουμε να κρυωσει



ετοιμαζουμε το σιροπι..καπως ετσι


Ριχνουμε το ζεστο σιροπι...και να τος!!



η συνταγη ειναι της γνωστης αργυρους!!

1 σχόλιο: