Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012
ΚΑΛΑΘΙ ΑΠΟ ΧΑΡΤΙ
χρειαζεται 3 περιοδικα περιπου,4 κολες uhu, πιστολι σιλικονης,κοπιδι να κοψεις τις λωριδες και πολυ υπομονη!!!
ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ
-2κγλ baκιν powder
-100ml ελαιολαδο
-165 μλ νερο
- 5 μλ αλατι
-60 μλ καστανη ζαχαρη
-3 κουπες αλευρι(μπορει και παραπανω)
-σουσαμι
τα βαζω ολα στο μπωλ και τα κανω 1 ζυμη μετρια,οχι πολυ μαλακη
βαζω σε 1 μπωλ νερο και σουσαμι
πλαθω σε μπαστουνια και βουταω στο σουσαμι।εμενα μου βγηκαν λιγο χοντρα και μαλακα!αν θελετε τα κανετε πιο λεπτα,να γινουν πιο κρατσανιστα
τη συνταγη μου την εδωσε η φιλη μου η βενη!ευχαριστουμε
ΦΡΟΥΤΙΕΡΑ ..ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ
ΦΩΤΙΣΤΙΚΟ
Σάββατο 24 Μαρτίου 2012
ΧΑΛΒΑΣ του μπακαλη
-300 γρ ταχινι
-120 γρ ζαχαρη
-1 κουταλια σουπας γλυκοζη
βαζω σε 1 τηγανακι-ταψακι τη ζαχαρη και τη γλυκοζη με 1 κουτ σουπας νερο στο ματι της κουζινας
ετσι ωστε να γινει σαν καραμελα(ανακατευω συνεχεια)
βαζω σε 1 μπωλ το ταχινι και μετα ριχνω το καυτο μιγμα στο ταχινι
και ανακατευω συνεχεια μεχρι να γινει σκληρο και να μην ανακατευεται αλλο
μοιραζω σε μπωλ και τα βαζω στο ψυγειο για 24 ωρες!
γινεται ακριβως σαν τον αγοραστο!
η συνταγη ειναι απο 1 που τη λενε nect 66 απο το συνταγες της παρεας!να σαι καλα!
ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ 3 ΥΛΙΚΑ
-φυλλα σφολιατας για πιτες η γλυκα
-1 ζαχαρουχο
-2 ποτηρια νερο
-βιταμ
απλωνω βιταμ στο καθε 1 και τα βαζω διπλωμενα σα βενταλια στο ταψι
καπως ετσι θα βγει στο τελος
ψηνω σε προθερμασμενο φουρνο στους १७० για 10-15 λεπτα
ετσι πως θα βγει απο το φουρνο προσθετω το μιγμα απο το ζαχαρουχο και τα 2 ποτηρια νερου
ξανα βαζω στο φουρνο για αλλα 15-20 λεπτα για να βγει καπως ετσι
Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012
ΚΕΙΚ
ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ ΕΛΑΦΡΥ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟ
βαζουμε σε 1 κατσαρολα το γαλα και μολις γινει χλιαρο,προστετουμε το μειγμα.Αυτο θα ξεκινησει να βραζει και οταν γινει χυλος,αποσυρουμε απο τη φωτια και βαζουμε τισ βανιλιες και το αυγο(αν θελουμε)
στρωνουμε πανω το μειγμα
..και πασπαλιζουμε με καρυδια,τρουφα ή οτι αλλο θελετε
ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ
-25Ο γρ κουβερτουρα
βαζουμε σε μπεν μαρι την κουβερτουρα και μολις λιωσει αποσυρουμε απο τη φωτια και βαζουμε το τζχινι,το μελι και τα φυστικια
το αφηνουμε να κρυωσει στη λαδοκολα
..και μετα κοβουμε σε οτι σχημα θελουμε.τυλιγουμε σε αλουμινοχαρτο τα κομματια
Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012
ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ
ΥΛΙΚΑ
-2 φυλλα σφολιατας ετοιμα η χειροποιητα
-5 ποτηρια νερο
-1 ποτηρι σιμιγδαλι ψιλο
-1 ποτηρι ζαχαρη
-2 βανιλιες
μισο βιταμ(150 γρ περιπου)
βραζουμε πρωτα ολα τα υλικα μεχρι να γινει χυλος(στο χλιαρο νερο ριζνεις το σιμιγδαλι και τη ζαχαρη και οταν πηξει βανιλιες και βιταμ)
το αφηνουμε να κρυωσει λιγο και το στρωνουμε στο φυλλο σφολιατας
βαζουμε και το απνω φυλλο και χαραζουμε ελαφρα σε κομματια
ψηνουμε στοσ 180 για περιπου 50 λεπτα(αναλογα με το φουρνο)
πασπαλιζουμε με αχνη και κανελα
ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ
ΥΛΙΚΑ
-200 γρ αλευρι
-2 μαγιες ξηρες
-25ο μλ νερο χλιαρο
-200 γρ ελαιολαδο
-200 γρ ζαχαρη
-2 πορτοκαλια(χυμο και ξυσμα)
-1κγ μαχλεπι,κακουλε και μαστιχα(απο 1 κουταλακι εννοω,ισως και λιγοτερο)
-κοντα 1 κιλο αλευρι(αναλογα)
Βαζετε 200 γρ αλευρι,τισ 2 μαγιες και ολο το νερο(250μλ χλιαρο) σε 1 λεκανη για 20 λεπτα!
ετοιμαζουμε ολα τα υπολοιπα υλικα
τα προσθετουμε στο πρωτο μιγμα (προζυμι)ολα μαζι και πλαθουμε μαλακη ζυμη.σκεπαζουμε και αφηνουμε να ξεκουραστει για 2 ωρες
κανουμε οτι σχημα θελουμε και τα φηνουμε για αλλη 1 ωρα μεσα στο φουρνο(σβηστος ο φουρνος)βαζετε αμυγδαλα φιλε,σσουσαμι η οτι αλλο σκεφτειτε!
ισως και λιωμενη κουβερτουρα
και ψηνουμε στους 180 για καμια ωρα περιπου!αναλογα το φουρνο!
10 λεπτα αφου βγουν απο το φουρνο τυλιγουμε μεμεμβανη και τα αφηνουμε