Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012

ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ

-200 γρ αλευρι

-2 μαγιες ξηρες

-25ο μλ νερο χλιαρο


-200 γρ ελαιολαδο

-200 γρ ζαχαρη

-2 πορτοκαλια(χυμο και ξυσμα)

-1κγ μαχλεπι,κακουλε και μαστιχα(απο 1 κουταλακι εννοω,ισως και λιγοτερο)

-κοντα 1 κιλο αλευρι(αναλογα)


Βαζετε 200 γρ αλευρι,τισ 2 μαγιες και ολο το νερο(250μλ χλιαρο) σε 1 λεκανη για 20 λεπτα!



ετοιμαζουμε ολα τα υπολοιπα υλικα

τα προσθετουμε στο πρωτο μιγμα (προζυμι)ολα μαζι και πλαθουμε μαλακη ζυμη.σκεπαζουμε και αφηνουμε να ξεκουραστει για 2 ωρες



κανουμε οτι σχημα θελουμε και τα φηνουμε για αλλη 1 ωρα μεσα στο φουρνο(σβηστος ο φουρνος)βαζετε αμυγδαλα φιλε,σσουσαμι η οτι αλλο σκεφτειτε!

ισως και λιωμενη κουβερτουρα


και ψηνουμε στους 180 για καμια ωρα περιπου!αναλογα το φουρνο!

10 λεπτα αφου βγουν απο το φουρνο τυλιγουμε μεμεμβανη και τα αφηνουμε



5 σχόλια:

  1. ουαουυυυυυυυυυυ μιαμ μιαμ!!! Θα προτιμούσα απλά να τα φάω απο το να τα φτιάξω (γιατί που χρόνος) ίσως πεταχτώ χα χα χα φιλιααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπραβο ρε αδερφη..μα ειναι καταπληκτικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πες το βρε καλη μου... τοση Σαρακοστη γιατι δε μας ενημερωνες.....
    θα το ξερουμε για πριν τα Χριστουγεννα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μόλις τα έφτιαξα. Σε λίγο ψήνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή