Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ

ΥΛΙΚΑ

-2 φυλλα σφολιατας ετοιμα η χειροποιητα

-5 ποτηρια νερο

-1 ποτηρι σιμιγδαλι ψιλο

-1 ποτηρι ζαχαρη

-2 βανιλιες

μισο βιταμ(150 γρ περιπου)


βραζουμε πρωτα ολα τα υλικα μεχρι να γινει χυλος(στο χλιαρο νερο ριζνεις το σιμιγδαλι και τη ζαχαρη και οταν πηξει βανιλιες και βιταμ)


το αφηνουμε να κρυωσει λιγο και το στρωνουμε στο φυλλο σφολιατας

βαζουμε και το απνω φυλλο και χαραζουμε ελαφρα σε κομματια

ψηνουμε στοσ 180 για περιπου 50 λεπτα(αναλογα με το φουρνο)

πασπαλιζουμε με αχνη και κανελα

7 σχόλια:

  1. Γωγω στην κλασσικη συνταγη(οχι νηστειας) θα εβαζες 5 ποτ γαλα αντι νερο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δε ξερω καλο μου να σουπω!!θα την δοκιμασω και θα σου πω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νόστιμη φαίνεται. Αν έτρωγα ζάχαρη θα δοκίμαζα να την φτιάξω τη συνταγή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δε υπαρχει λεμε..μα δε υπαρχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εγω εβαλα καστανη ζαχαρη
    θουθου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. για να μην ειναι νηστησιμη, αντι νερο βαλτε γαλα και αφου τραβηξετε την κρεμα απο τη φωτια, ανακατεψτε γρηγορα 2 αυγα και ετοιμη! με τα αυγα κραταει καλυτερα η κρεμα και εχει και πιο κιτρινο χρωμα.
    vagman

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. για να μην ειναι νηστησιμη, βαλτε αντι νερο γαλα και αφου τραβηξτε την κρεμα απο τη φωτια ανακατεψτε γρηγορα 2 αυγα. θα κραταει πιο πολυ η κρεμα και θα ειναι και πιο κιτρινη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή