ΥΛΙΚΑ
-1 Πακετο φυλλο για πιτες (10 φυλλα ειναι)
-1 Πακετο βουτυρο αγελαδος
-300 γρ φυστικια αιγινης
ΣΙΡΟΠΙ
- 650 γρ ζαχαρης
-400 γρ νερο
-80 γρ γλυκοζης
εκτελεση!
διαλυεται το βουτυρο και αλοιφεται τα φυλλα ενα-ενα!αν ειναι 10,βαζετε 5 κατω.απλωνεται τα φυστικια αιγινης τα οποια τα εχετε κοψει στο μουλτι
και απλωνεται και τα υπολοιπα 5 φυλλα βουτυρωμενα επισης!βαζετε το ταψακι στο ψυγειο για 2 ωρες για να κρυωσει το βουτυρο και να μπορεσει να κοπει σε τριγωνακια
ψηνεται στους 140 βαθμους κελσιου για 1-1,5 ωρα!βγαζουμε απ οτο φουρνο και σιροπιαζουμε με το σιροπι ζεστο το οποιο εχουμε βρασει για 4 λεπτα!
η συνταγη ειναι του παρλιαρου...λιγο παραλαγμενη απο μενα!
η αυθεντικη βρισκεται εδω
Αχ Παναϊα μου! Τί λιγουρευτός μπακλαβάς είναι αυτός!
ΑπάντησηΔιαγραφή