αν σας αρεσει το λεμονι.
υλικα για τη βαση
- 250 γρ digestive
-50 γρ ξηροι καρποι της αρεσκειας σας
-2 κροκους αυγων
-2κσ ζαχαρη
-100 γρ βουτυρο λιωμενο
-ξυσμα απο 1 λεμονι
υλικα για τη γεμιση
-1 κουτι ζαχαρουχο γαλα
-3 κροκους αυγων
- χυμο απο 2-3 λεμονια
-200γρ πραλινα φουντουκιου
-προαιρετικα ξυσμα σοκολατας η κακαο για διακοσμηση
εκτελεση για τη βαση
χτυπαμε στο μπλεντερ τα μπισκοτα με τους ξηρους καρπους να γινονυ τριμμα.προσθετουμε τη ζαχαρη κ το ξυσμασυνεχιζοντας το χτυπημα,μετα τους κροκους κ τελος το λιωμενο βουτυρο.βαζουμε τα υλικα της βασης σε 1 ταρτιερα(διαμ 28 εκ).
με 2 κουταλια σχηματιζουμε μπαλακια απο τη πραλινα κ τα τοποθεοτυμε διασπαρτα στη βαση της ταρτας.βαζουμε με τη ταρτιερα στο ψυγειο μεχρι να ετοιμασουμε τη γεμιση
εκτελεση για τη γεμιση
βαζουμε τους κροκους σε 1 μςγαλο μπωλ ,προσθετουμε το ζαχαρουχο κ τα χτυπαμε καλα με 1 συρμα(οχι μιξερ). προσθετουμε λιγο λιγο το χυμο λεμονιου και συνεχιζουμε το ανακατεμα.η κρεμα πηζει λιγο.ριχνουμε τη κρεμα στη βαση κ προσεχουμε να καλυφθουν ολα τα μπαλακια σοκολατας.
ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 160 για 25 λεπτα.
διακοσμουμε με ψηφιδες σοκολατας η κακαο.
η συνταγη ειναι απο την εκπομπη πρωινο μου!
Ωραία φαίνεται η συνταγή !!!!!!! θα την κρατήσω !!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !!!!!!!!