Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

ΓΛΥΦΙΤΖΟΥΡΙ ΜΕ ....ΜΕΛΙ!


ΥΛΙΚΑ
-1/4 κουπα νερο
-1 κουπα μελι
-1κσ ξυδι
-1 κγ βουτυρο
-χρωμα ζαχαροπλαστικης (προαιρετικα)

ζεσταινω τα 3 πρωτα υλικα σε 1 κατσαρολακι η μεγαλο τηγανι και τα αφηνετε να βρασουνε.
καπως ετσι θα μοιαζει το μειγμα.(προσοχη καιγεται ευκολα το μειγμα). οταν φτασει σε αυτο το σημειο ριχνετε το βουτυρο και κλεινετε το ματι της κουζινας.το αφηνετε να λιωσει ανακατευοντας το μεχρι να γινει το μειγμα λειο

 καπως ετσι!
 ετσι πως ειναι ζεστο το ριχνετε σε φορμες σιλικονης για γλυφιτζουρια και βαζετε τα ξυλακια!
αν δεν εχετε ξυλακια απλωνεται στη λαδοκολα με 1 μεγαλο κουταλι ετσι ωστε να γινουν κυκλακια κ βαζεται τα ξυλακια!τα αφηνεται να στεγνωσουν
 ξεφορμαρεται πολυ ευκολα!το μειγμα ειναι μιση δοση απο τις οδηγιες!
και ειναι κ πολυ νοστιμα!
η συνταγη ειναι απο εδω

4 σχόλια:

  1. αααα τι ωραια!! και καλυτερα απο τα αγοραστα!! αν βαλεις χυμο αντι νερο θα γινει καλο; για να εχει και γευση δηλαδη! ζηλεψα και γω το μεγαλο παιδια, και θα παω να παρω φορμες για γλειφιτζούρια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ μου άρεσε η πρόταση σου!!!!!! Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. στο ψυγειο τα αφηνουμε να στεγνωσουν?
    α!δεν ειπα οτι ειναι σουπερ ιδεα!ειπα!?

    ΑπάντησηΔιαγραφή